× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Gabriel Spilar po zápase proti Popradu: "Zlomili sme ich už v prvej tretine, výkon chceme zopakovať aj doma!"


16.03.2019

Ďalšie východniarske derby je za nami a kto čakal, že Poprad už má istý postup, ostal nemilo prekvapený. Košice dnes odohrali veľmi kompaktný zápas, doslova rozložili Kamzíkov ako lego a zaslúžene odvrátili prvý postupový mečbal. Mužstvo vedené Romanom Stantienom dnes dostalo poriadnu príučku v podobe debakelu a tak sa séria opäť presúva do Košíc, ktoré však na svojom domovskom štadióne v tejto sezóne Poprad neporazili. Zlomia to už v pondelok? Na to a aj na ďalších pár zaujímavostí sme sa opýtali jedného z lídrov košickej ofenzívy, Gabriela Spilara.

Poprad dnes opäť vypredal celý štadión a skvelú podporu tu mali aj hostia. "Samozrejme Popradčania majú dobrých divákov, bol to dobrý zápas, dali sme góly v presilovkách, čo bolo veľmi dôležité. Následne sme tú hru skvelo kontrolovali a mám pocit, že potom to už aj Popradčania vedeli, takže šetrili sily. Dokázali sme ich zlomiť už v prvej tretine a je super, že sa vraciame domov."

Košice zaznamenali dôležité a hlavne veľké víťazstvo, ktoré ich vracia do toho pomyselného zápasu o semifinále. Dvoma gólmi sa prezentoval odchovanec HK Poprad, Marcel Haščák a domácim sa podarilo vyhnať z brány doteraz úžasne chytajúceho Tomáša Vošvrdu. "V prvom rade sme radi, že sa vraciame späť domov. Verím, že do tretice nám to doma výjde a podáme podobný výkon, ako dnes, hoci každý zápas je iný. Keď však do toho nastúpime tak, ako tie zápasy aj predtým, keďže všetky boli veľmi tesné, no vyšlo nám to skôr dnes, keď sme dokázali rozhodnúť už v prvej tretine a potom celý zápas tak nasledoval, takže všetci sa z toho veľmi tešíme."

Ako už bolo spomenuté, košickí fanúšikovia boli najprv v menšom útlme, no dva góly ich miláčikov v rýchlom slede ich nenechali chladnými a burcovali sa aj po záverečnom klaksóne. Oceliari budú ich podporu určite potrebovať aj doma, čo očakávajú aj samotní hráči ktorí veria, že ich prilákajú na zimák práve výkonmi, aké podali dnes. "Odkaz pre košických fanúšikov je práve naša hra a ja verím, že doma predvedieme podobný výkon ako dnes, budeme úspešní v koncovke a vrátime sériu späť do Popradu. Čaká nás však ešte dlhá cesta a musíme sa koncentrovať na najbližší zápas. Musíme si teraz dobre oddýchnuť, tešiť sa z toho a ideme ďalej."

Kamzíci dnes mohli využiť prvý prestupový mečbal, no to sa nestalo a po záverečnom hvizde ostali veselší práve hosťujúci fanúšikovia. Oceliarom tak svitla iskierka nádeje v ďalšom priebehu série, keďže dnešný výkon z ich strany bolo to najlepšie, čo sme od nich zatiaľ vo vyraďovačkách mohli vidieť. "Samozrejme, že ešte stále chceme postúpiť do semifinále. Bez toho by sme tu už neboli," uzavrel rozhovor jeden z najskúsenejších hráčov hosťujúceho výberu.

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Mário Moravský

PODOBNÉ ČLÁNKY